CA

La Terra

Situació geogràfica.


La DO Empordà-Costa Brava es troba en una regió situada a l'extrem nord-oriental de Catalunya i que limita al nord amb els Pirineus, al sud amb el massís de les Gavarres, a l'oest amb la serrelada Transversal i a l'est amb el mar Mediterrani.

Aquest indret té una superficie total de 1.973 quilòmetres quadrats, 1.273 dels quals pertanyen a l'Alt Empordà i la resta (700) al Baix Empordà. De la superficie total només 30,62 quilòmetres quadrats estan dedicats al cultiu de la vinya i actualment hi ha inscrites a la DO 2.470 hectàrees.

 

Característiques edafoclimàtiques.

 
Els sòls són lleugers, de bona permeabilitat i de PH neutroàcid. L'element climatològic més característic és la tramuntana, que no sols asseca els cultius, sinó que resulta terrible per la seva força, ja que és capaç de destruir plantes i sembrats.
Els hiverns són suaus amb escasses gelades i els estius, calorosos, suavitzats per la brisa marina. La primavera és curta i amb alteracions brusques de temperatura. La tardor és plàcida i llarga, amb temperatures suaus.
La pluviometria mitjana de la comarca de l'Empordà és de 681 mm a l'any.Característiques particulars de Castell de Biart.

 
Els terrenys estan localitzats en el pla de Biart, sobre un sòl terrós i argilós amb graves i un subsòl d'al·luvions quaternaris del riu Llobregat.

Superficie total: 70 ha

Superficie cultivada: 43,47 ha

Superficie detallada segons les varietats:

Merlot

2.87 Ha

Finca els Angles

Merlot

2.20 Ha

Finca la Llarga

Syrah

1.47 Ha

Finca els Angles

Tempranillo

3 Ha

Finca Mas Badés

Cabernet Sauvignon

2.20 Ha

Finca la Llarga

Garnatxa negra

1 Ha

Finca Mas Badés

Garnatxa negra

2.50 Ha

Finca la Llarga

Garnatxa roja

1 Ha

Finca el triangle

Viognier

0.48 Ha

Finca la Llarga

Sauvignon blanc

1.64 Ha

Finca l'Estanyol

Xarel·lo

2.40 Ha

Finca la Plana

Macabeu

9.24 Ha

Finca del suro, Finca el coll de la Garriga