Varietats com la garnatxa, el macabeu, la carinyena i el xarel·lo formen part del cultiu tradicional vitivinícola empordanès. Cultiu al qual avui s'han d'afegir ceps forans com l'ull de llebre, cabernet sauvignon, syrah, i merlot, que s'han adaptat perfectament a la terra que els ha acollit i que permeten els excepcionals cupatges que configuren els nostres vins.
Castell de Biart confia en la innovació des del respecte a la tradició per aconseguir una qualitat òptima. És per això que s'ha anat introduint el cultiu de noves varietats, conservant les autòctones o aquelles que ja són tradició en la zona. Tot junt, compaginat amb un estricte control enològic que no deixa d'insistir en l'intent d'aconseguir simbiòtics cupatges que perfilin la seriosa labor del cultiu de la vinya i la acurada elaboració. El resultat de tanta atenció conflueix en uns vins blancs i negres i també en un cava reserva, de producció limitada, circumstància que permet atendre tots els detalls que fan que aquests vins arribin al consumidor en condicions excel·lents per ser degustats
Castell de Biart, cuidant aquesta rigorosa trajectòria de respecte al medi i la noblesa envers el producte, pretén aconseguir un lloc predominant en el món ja ben valorat dels vins catalans.